No Game No Life
Sıcak Sıcak
No Game No Life
Tür: Macera, Fantastik, Ecchi, Komedi, Doğaüstü
Yayınlanma Tarihi: 09.04.2014
Bölüm Sayısı: 12
Yönetmen: Ishizuka Atsuko
Senaryo: Hanada Jukki
Orijinal Hikaye: Kamiya Yuu
Firma/Stüdyo: Madhouse
Başlıca Seiyuular: Kayano Ai (Shiro), Matsuoka Yoshitsugu (Sora)
Açılış: This Game – Konomi Suzuki
Kapanış: Oracion – Shiro (Kayano Ai)
Oyun dünyasında ün salmış ve girdikleri hiçbir oyunu kaybetmemeleriyle tanınan “Boşluk” adlı oyuncular internet üzerinde bir şehir efsanesine dönüşmelerine rağmen gerçek hayatlarında durum pek öyle değildir. NEET bir hayat süren Sora ve Shiro adlı iki kardeş yaşadıkları dünyayı bir hiç olarak görmektedirler. Bu yüzden eve kapanarak gerçek dünyanın getirilerinden kaçmak isterler. Bir gün bilinmeyen bir adresten mail alan kardeşler bir satranç düellosuna davet edilir. Oyunu kazanan ikili daha ne olduğunu anlayamadan fantastik bir dünyaya çekilir. Bitmek bilmeyen savaşlardan ve cinayetlerden usanan bir “Tanrı” tarafından yaratılan bu dünyanın en büyük özelliği her şeyin oyunlarla belirleniyor olmasıdır. İnsanların geçimlerini oyunlarla kazandığı, hırsızların soygunu oyun kurallarına göre yaptığı, hatta kralların bile oyunlarla seçildiği bir dünya, profesyonel oyuncu olan iki kardeşin hayalini kurduğu yerdir. Aniden farklı bir boyuta çekilen karakterlerin geri dönüş arama hikayelerinin aksine kardeşler bu fantastik dünyayı kendi evleri olarak görür. Bu hikayede insanlığın diğer ırklarla olan savaşın içine çekilen Sora ve Shiro “İnsanlığın Kurtarıcısı” olmak için mücadele vereceklerdir.
Her sezonun olmazsa olmazlarından yine bir “başka dünyaya göç etme” konulu anime serisi ile karşı karşıyayız. SAO’nun çok tutmasıyla birlikte daha da artan bu tür, artık hiçbir cazibesinin kalmamasına rağmen hala her sezon karşımıza çıkıyor. Kendi dünyalarında bir işe yaramayan karakterler yine içine çekildikleri dünyayı kurtarmaya çalışıyorlar. Sanırım hikayenin tek orijinal yanı savaşların yerine oyun kapışmalarının ön plana çıkarılması. Karakter olarak da pek orijinal sayılmazlar. Özellikle küçük moe kardeş Shiro neredeyse her animede görmeye alıştığımız tiplemelerden. Karakter tasarımları hoşuma gitmese de iki kardeşin arasındaki ilişkiyi beğendim. Bahar sezonunun bir diğer abi-kız kardeş ilişkili animesi olan Mahouka Koukou no Rettousei serisindeki tüyler ürpertici, yapmacık ilişkiye nazaran bu seride kardeş ilişkisini daha samimi buldum. Abi karakterinin hikayeye kattığı komedi ve bayan karakterlerin fan servisleriyle seri maalesef kısıtlı bir izleyici kitlesine ulaşan yapımlardan biri haline geliyor.
Animasyon olarak farklı bir çizgi belirlemişler. Bu anime için rengarenk ya da göz kamaştırıcı denilemez. Daha çok belirli renk tonlarının kullanıldığı, durağan yapılı bir animasyonu var. Serinin ne açılış şarkısı ne de kullanılan müzikleri dikkat çekici. Bunca olumsuzluğa rağmen oldukça başarılı bir seiyuu kadrosuna sahip. 2012 yılında başlayan Light Novel, ardından 2013 yılında mangaya uyarlanan hikaye bahar sezonunda Madhouse gibi başarılı bir stüdyo ile serileştirilmiştir. Mangası hala devam eden serinin animesinin nasıl olacağı merak konusu.