En İyi Anime Oyunları Bölüm 1
En iyi anime oyunları yazı dizisinin ilk bölümü
Türkiye’nin en fantastik anime ve manga sitesi AnimeFantastica’dan çok hoşunuza gideceğinizi düşündüğümüz yeni bir yazı dizisiyle karşınızdayız. Her bölümde 5 oyun seçip değerlendirmeye almayı düşünüyoruz. Elbette bu 5 oyun kadar iyi ve hatta daha iyi anime oyunları da bulunuyor. Bunlara da ilerleyen bölümlerde yer vereceğiz.
Yazıya başlamadan spoiler uyarısında bulunmam gerekiyor. Eğer o seride yeteri kadar ilerlememişseniz bazı videolardan spoiler alabilirsiniz. Bu uyarıyı da yaptığımıza göre, şimdi zaman yolculuğuna hazır mısınız?
5) Bleach: Shattered Blade
Yıl: 2007 Platform: Nintendo Wii
Bleach oyunları genel olarak mükemmel açılışlarına rağmen, anime ve manganın kalitesine yakışır yapımlar olamadılar. Aslına bakarsanız Bleach: Shattered Blade de öyle çok iyi bir oyun değildi. Peki neden ortalama bir oyun olan Bleach: Shattered Blade ile başladık? Tek bir nedeni var. Wii’nin kontrol cihazı Wii Remote’ı Zanpakutou olarak kullanmak eşsiz bir deneyimdi. Kılıç kullanmanın verdiği zevk, Shikai ve Bankai yaparken de oyuncuyu gerçekten havaya sokmayı başarabiliyordu. Başka bir platformda olsaydı belki de çabuk sıkacak bir oyun olmasına rağmen bir arkadaşınızla birlikte Nintendo Wii’de oynadığınızda bağımlılık yaratabiliyordu.
Bleach’in seiyuuları da seslendirmeden sonra oyuna fena halde kaptırmışlardı kendilerini.
http://www.youtube.com/watch?v=uMTwCy-F_ww
4) Viewtiful Joe
Yıl: 2003, 2004 Platform: Gamecube, PS 2
Capcom tarafından hazırlanan ilginç bir yapımdı Viewtiful Joe. Anime ile oyunun yapımına hemen hemen aynı tarihlerde başlanmıştı. İlk olarak 2003’te Gamecube platformuna çıkan oyun çok tutunca 2004’te PS 2 sürümü de yapılmıştı. Sıra dışı bir süper kahramanın süper güçlerini kullanarak düşmanları pataklamak inanılmaz keyifliydi. Zamanı hızlandırarak sayısız combolar gerçekleştirebiliyor, zamanı yavaşlatıp rakiplerin saldırılarından kaçabiliyor veya karşılık verebiliyor, zoom yapıp özel hareketlerde bulunabiliyorduk. Çok hızlı ve akıcı bir dövüş sistemi olmasının yanında zaman zaman bulmacalar da çözüyorduk. Hikaye son derece esprili bir şekilde aktarılıyordu.
Animesi oyununun başarısının yanında sönük kalmıştı. Daha sonra birkaç oyunu daha çıktı serinin. Ancak uzun zamandır herhangi bir oyunu yapılmadı.
http://www.youtube.com/watch?v=ALt4yu1Njk8
3) Dragon Ball Z: Budokai 3
Yıl: 2004, 2012 Platform: PS 2, PS 3, Xbox 360
Anime ve manga dünyasına armağan ettiği gibi, oyun dünyasına da oldukça güzel eserler armağan etti Dragon Ball. Bunlardan en başlıcalardan Dragon Ball Z: Budokai 3 bulunuyordu. PS 2’nin en unutulmaz dövüş oyunlarından biri olan yapım Dragon Ball efsanesini son derece başarılı bir şekilde yansıtıyordu.
Bir sonraki nesildeki Dragon Ball oyunları bunun kadar beğenilmeyince Dragon Ball Z Budokai HD Collection adı ile Xbox 360 ve PS 3 platformları için yeniden hazırlanarak piyasaya sunuldu.
2) Naruto Shippuuden: Ultimate Ninja Storm 2
Yıl: 2010 Platform: PS 3, Xbox 360
Bleach ve One Piece’in son yıllardaki başarısız oyunlarına inat, Naruto için birbirinden güzel oyunlar yapılıyordu. Satış rakamlarıyla da yapımcı ve yayıncısının yüzünü güldüren Ultimate Ninja Storm serisi son yıllardaki en iyi anime oyunları serilerinden biri oldu. Grafik ve animasyonlar editörlere göre animesinden daha iyiydi. Oynanışta çok bir derinlik yoktu; fakat hikaye çok iyi aktarılmıştı. Oldukça duygusal ve etkileyici olan oyunda sahnelerde animeye göre bazı farklılıklar bulunuyordu. Oynayan birçok kişiye göre bu sahneler animedeki sahnelerden bile daha iyiydi. Bütün bunlar birleşince kaçırılmayacak bir oyun oldu.
Yakın zamanda çıkışını gerçekleştirecek olan Naruto Shippuuden: Ultimate Ninja Storm 3 de şu sıralar en çok beklenen anime oyunlarının başında geliyor.
1) Pokemon Red and Blue
Yıl: 1996 Platform: Nintendo Gameboy
Daha anime kültürü yaygınlaşmadan dünyayı etkisi altına alan Pokemon, oyun dünyasında da bir çığır açmıştı. Pokemon kısa zamanda öyle bir bağımlılık haline gelmişti ki Gameboy peynir ekmek gibi satmaya başlamıştı. Başta Pokemon’a burun kıvıranlar bile biraz oynadıktan sonra kendini fena halde kaptırmışlardı. Sanki insanların Pokemonlarını geliştirmekten başka bir derdi yoktu. Onlar korumak zorunda olduğumuz bu dünyada en iyi arkadaşlarımızdı. Oyun bir fenomen haline dönüşünce 1001 çeşit sürümü çıkartıldı. Hepsi de büyük ilgi gördü. Birçok oyun da Pokemon’u kopyalayarak bir şeyler kazanmaya çalıştı. Oyunda başarılı olmak için oldukça ilginç yöntemler de vardı. Bunları bulmak bile başlı başına bir zevkti.
Yapılması gereken ödevler, çalışılması gereken sınavlar, bitirilmesi gereken projeler vardı. Ancak Pokemon hastalığına yakalanan kişilerin aklında tek bir şey vardı: Gotta catch’em all!
Sizlerin en çok sevdiğiniz anime oyunları hangileriydi? Sonraki bölümlerde hangi anime oyunlarına yer vermemizi istersiniz?