Castlevania Anime Serisi 1. Sezon
Anime Tanıtım
Castlevania 1. Sezon Anime Serisi (Netflix)
Tür: Yetişkin, Korku
Yayımlanma Tarihi: 07.07.2017
Kaynak: Oyun (Konami)
Yönetmen: Sam Deats
Senarist: Warren Ellis
Besteci: Trevor Morris
Stüdyo: Frederator Studios, Powerhouse Animation Studios, Shankar Animation, Project 51 Productions, Mua Film
Yayımcı: Netflix
Castlevania’nın ilk sezonunun sadece 4 bölümden oluştuğunu gördükten sonra ister istemez bi “meh” dedim içimden (Kısa serilere karşı bir antipatim var). Bu dört 25’er dakikalık bölümü bir demlik çay eşliğinde tükettikten sonra ne yalan söyleyeyim ilk intibamda haklı çıktığımı fark ettim; Ey Netflix, nerede bu animenin kalanı?
Netflix’in Castlevania uyarlamasını izledikten sonra en son söylemem gerekenleri en başta söyleyerek ne yalan söyleyeyim biraz daha rahatlamış hissediyorum yazının geri kalanı için. Hazırsanız ufaktan konuya giriş yapıyorum.
İlk bölüm Dracula’nın Lisa ile tanışmasını bize gösterdikten sonra filmi 20 yıl sonrasına sararak Kilise’nin Lisa’yı büyücülük suçuyla yakarak halt yemesi ile devam ediyor. Tabii bu arada Dracula Lisa’nın huyuna gitmiş, iyi adam olmuş fakat tam da o gün evine geri dönüyor ve evini küller içerisinde buluyor. “Aklı başında bir insanın delirmesi için kötü bir gün yeterli” sözü misali, Dracula deliriyor ve şehirdekilere 1 yıl veriyor. 1 yıl sonra Dracula Eflaklıların hala aynı haltı yediğini görünce cehennem yaratıklarından oluşan ordusunu halkın üstüne salıyor ve hikayemiz başlıyor.
Netflix’in Castlevania uyarlamasının hikayesi ağırlıklı olarak 1989’da NES platformuna çıkan Castlevania III: Dracula’s Curse‘e dayansa da farklılıklar gösteriyor. Örneğin oyunda Dracula bütün Avrupa’yı tehdit ederken, animede sadece Eflak’ı tehdit etmesi ayrıntılardan bir tanesi. Ancak Castlevania’yı izlemeniz için oyunu oynamış olmanıza gerek yok. Prolog görevi gören bu 4 bölüm hikayeyi gayet güzel aktarıyor bizlere. Hikaye demişken, senaryo ne kadar hoş olursa olsun aynı şeyleri replikler için diyemeyeceğim. Zaman zaman klişe kalıplar duysak da ağırlıklı olarak başrol Trevor’un one-liner repliklerini dinliyoruz. Ciddi havayı öldürmese de daha iyi olabilirdi. Seslendirmeler ise on numara. Japoncasını az çok tahmin edebilirsiniz ancak bence İngilizce dublajı da gayet başarılı idi.
Görselliğe gelecek olursak, şahsen bayıldığımı söylemek durumundayım. İnternette bununla ilgili olumsuz yorumlar olsa da özellikle tarzının tek bildiğim ve çok sevdiğim Sympony of the Night‘ı andırması da ayrıca bir artı oldu benim için. Yalnız şiddete karşı bir hassasiyetiniz varsa dikkatli olmanızı öneriyorum zira Castlevania gayet kan ve vahşet dolu. Örneğin yaratıkların insanlara saldırdığı sahneler “iğrenç” olabiliyor (Uzuvlar kopuyor, organlar dağılıyor yani). Böyle yapımlarda bir dikkat ettiğim konu da bildiğiniz üzere koreografi. Bu konuda uzunca bir süredir izleyiciler olarak zaten kan ağlıyoruz, doğru dürüst kavga bile göremiyoruz çoğu seride ancak Castlevania’nın kavga sahneleri göz dolduruyor. Özellikle son bölümün finalindeki kavga sekansı şu güne kadar izlediğim en iyi anime dövüşü olabilir.
Castlevania kesinlikle serinin hayranları da düşünülerek ancak herkes izlesin diye yapılmış bir yapım. 4 bölüm elbette yetersiz ancak yayınlandıktan bir gün sonra Netflix, Castlevania’nın yapımcısı Frederator Studios’a 8 bölümlük 2. sezonun siparişini verdi. Yazar olarak ise yine Warren Ellis görevli olacak. Konami’nin yaptığı ve yaklaşık 30 senedir devam etmekte olan seriyi bilin veya bilmeyin Netflix’in Castlevania uyarlaması kesinlikle izlemeye değer.