Persona 4: The Animation

Anime Tanıtım

PERSONA 4: THE ANIMATION

persona 4 tanıtım

Tür: Shounen, Aksiyon, Doğa Üstü Güçler

Bölüm sayısı: 25 (TV serisi)

Yayınlanma Tarihi: 7 Ekim 2011 – 30 Mart 2012

Yönetmen: Kishi Seiji (Angel Beats!, Kamisama Dolls)

Firma / Stüdyo: Aniplex, AIC A.S.T.A., Sentai FilmworksL, ASCII Media Works, Index

Başlıca Seiyuular: Daisuke Namikawa (Narukami Yuu), Romi Paku (Shirogane Naoto), Kappei Yamaguchi (Kuma), Rie Kugimiya (Kujikawa Rise), Yui Horie (Chie Satonaka), Ami Koshimizu (Amagi Yukiko), Tomokazu Seki (Kanji Tatsum)

Mangası: Persona 4 (19 Eylül 2008 – ), Mangaka: Shuji Soagabe

Orijinali: Video Oyunu (Shin Megami Tensei: Persona 4)

Thou art I… And I am thou (Sen bensin… Ve ben senim)

Thou art I… And I am thou

Persona 4 The Animation, JRPG olarak başlayan Persona serisinin en beğenilen oyunlarından birinin adaptasyonudur. Aslında oyunu da tıpkı bir anime gibidir. Seri, büyük bir hayran kitlesi yaratınca ve kendisi de anime olduğundan bir anime serisi kaçınılmaz olmuştu.

Kahramanlarımızın bulundukları kasabada esrarengiz cinayetler meydana gelmektedir. Bir rivayete göre yağmurlu bir gecede Mayanoka TV ismindeki kanalı izleyenler kimlerin cinayete kurban gideceklerini önceden görebilmektedirler. Cinayetleri araştıran karakterlerimiz TV’nin içerisinde paralel bir evrenin varlığını keşfederler ve artık Persona denen özel güçlere sahiptirler. Personalar aslında herkesin içinde var olan kabul etmek istemedikleri yönlerdir; ancak kendisini kötü yönleriyle de kabul eden insanlar büyük bir güce kavuşmaktadır. İnsanların başkalarıyla kurdukları bağlar Personalarını güçlendirir ve ne kadar çok kişi ile ne kadar kuvvetli bağlar kurulursa o kadar çok Persona’ya sahip olurlar.

persona 4

Animasyonlar, oyunda olduğu gibi özenle hazırlanmış. Kullanılan renk paletinde diğer animelere göre biraz daha koyu renk tonları dikkat çekiyor. Bu durum bazılarına garip gelebilir. Hatta bundan rahatsız olanlar bile çıkabilir. Ancak serinin tarzı bu şekilde ve tıpkı çoğunluk gibi, ben de bu renklerin  Persona 4’e gerçekten yakıştığını düşünmekteyim.  Animasyon kalitesi açılış kapanışlarda da kendini fazlasıyla belli ediyor. Özellikle ikinci açılış sizin için de unutulmazlar arasındaki yerini alabilir.

Eğlenceli bir seri olmasının yanında, büyük sanatçı Shouji Meguro‘nun müzikler konusunda adeta döktürmüş olması serinin en büyük artılarından. Persona 4 oyunu çıktığı yıl Japonya’da en iyi oyun müzikleri ödülünü almıştı ve anime için OST daha da geliştirilmiş. (Daha sonradan PS Vita’ya çıkan geliştirilmiş sürüm Persona 4: Golden da aynı başarıyı gösterdi.) Oyundaki OST’lerden birkaç tane de es geçilen parça olmuş. “Heaven” isimli mükemmel parçanın olmaması çok önemli bir eksiklik olmuş anime adına. Seiyuuları da yukarıda görüyorsunuz zaten. Olumsuz bir şey söylenebilecek isimler değiller kesinlikle. Death Note’un L’inin burada Kuma olarak tamamen alakasız bir sesle karşımıza çıktığına da ayrıca parantez açmak gerekiyor.

Persona 4: The Animation tüm artılarına rağmen, oyunun fanatikleri tarafından olumsuz eleştirilerden kurtulamayacaktır. Oyunu, animeye göre çok daha uzun ve çok daha dolu. Ancak oyunu ile pek ilginiz yoksa gönül rahatlığıyla izleyebilirsiniz.  Unutmadan, 25. Bölümün sonunda olayların aslını tam olarak öğrenemiyorsunuz ve anime eksik bir şekilde sonlanıyor. Bunun için daha sonradan özel olarak çıkartılan Persona 4 The Animation: No One is Alone yani 26. bölümü de izlemeniz gerekiyor.

Son olarak serinin bir de anime filmi yapıldı. “Persona 4 The Animation: The Factor of Hope” adlı bu filmde 26 bölümün özeti ve yeni sahneler de bulunuyor.

Hızlıca Paylaş!