Remake’i Orjinalinden Daha İyi Olan 12 Anime

Remake’i Orijinalinden Daha İyi Olan Animeler Listesi

1. Dororo

Yılı: 2019

Bölüm Sayısı: 24

İlk olarak 1969 yılında Dororo to Hyakkimaru adı ile çıkan ve kısaltması Dororo olan bu anime geçtiğimiz sene remake’ inin çıkması ile kış sezonuna damgasını vurmuştu. Eğer retro tarzda anime izlemeyi seviyorsanız size orjinal halini öneririz. Fakat çizimleri ve savaş sahnelerinin modernleştirilmiş olan bu 2019 versiyonunu da izlemenizi tavsiye ederiz. 2019’da çıkan remake versiyonunda hem açılış şarkısını mutlaka atlamamanızı hemde hikayeyi daha iyi görseller ve animasyonlar ile tekrardan izlemeniz için çok iyi bir fırsat. Eğer izlemediyseniz mutlaka kaçırmayın.

2.Devilman Cry Baby

Yılı: 2018

Bölüm Sayısı: 10

En iyi Netflix orjinal animesi olarak bilininen ve aynı zamanda 2018 yılında en çok konuşulan animelerden biri olan Devilman Cry Baby, aslında 1972 yılında yapılan Devilman animesinin remake’i dir. Orjinal seri 39 bölüm olmak ile birlikte Devilman Cry Baby’e göre çok daha yavaş ilerlemektedir. Bununla birlikte mangasında okuyuculara aktarmak istenilen derin felsefesi 1972 versiyonunda daha iyi bir şekilde aktarılmaktadır. Devilman Cry Baby’ı Devilman den daha iyi yapan özellikler ise animenin bize çok kısa süre içerisinde çok fazla bilgi vermesinin yanı sıra diğer animelerde çok fazla görülmeyen kendine özgü çizimleri ve hikayeyi anlatım şeklidir. Eğer kısa ve güzel bir anime arıyorsanız Devilman Cry Baby’ı size mutlaka öneririz.

3.Megalo Box

Yılı: 2018

Bölüm Sayısı: 13

Öncellikle 2020 yılının sonuna doğru ikinci sezonun çıkacağı duyurulan bu güzel animeyi ikinci sezonu çıkmadan mutlaka izlemenizi öneririz. Birinci sezonu 1970’te ve ikinci sezonu 1980 yıllarında çıkan ve klasik bir anime olarak nitelendirilen Ashita No Joe’nun 50.yıl dönümü için yapılan Megalo Box, Ashita No Joe ile aynı hikayeyi taşımasa bile animeden bir çok referans içermekte. Aynı zamanda nostaljik çizimleri ve animasyonları ile bir çok anime severin dikkatini çekmişti. Eğer retro animeleri seviyorsanız mutlaka Megalo Box’u size öneririz.

4.Gegege No Kitarou

Yılı: 2018

Bölüm Sayısı: 97

İlk olarak 1968 yılında çıkan Gegege No Kitarou, Japon korku hikayelerindeki ayakashiler ile Kitarou’nun maceralarını anlatan tatlı bir anime. Yıllar içerisinde bir çok remake’i bulunmaktadır. 1971, 1985,1996,2001 ve en son olarak çıkan ve halen daha devam eden 2018 versiyonları bulunmaktadır. Bu kadar çok veriyonun bulunması biraz akıl karıştırıcı olabiliyor fakat hepsinde aynı hikayeleri anlattığı için yıllar içerisinde tek değişen karakterlerinin çizimleri. Çizimleri ve aksiyon sahnelerinin en güzel olduğu versiyonu 2018 versiyonu olmak ile birlikte diğer sezonlara göre daha uzun olduğu için farklı hikayelerede yer vermektedir.

5.Casshern Sins

Yılı: 2008

Bölüm Sayısı: 24

Orjinali 1973 yılında Shinzou Ningen Casshern olarak çıkan sci-fi öğeleri içeren uzay maceralı ve bir o kadar dram içeren bu anime 2008 yılında ki remaki ile çok daha güzel oldu. Çok daha güzel anlatılan hikayesi, karakter gelişimi ile orjinalinden daha popüler bu animeyi size mutlaka tavsiye ederiz. Aynı zamanda modernleştirilmiş çizimleri ile dikkat çeken bu animeyi size mutlaka tavsiye ederiz.

6.Uchuu Senkan Yamato 2199

Yılı: 2012

Bölüm sayısı: 26

Kült bilim kurgu animlerinden biri olan 1974 yapımı Uchuu Senkan Yamato’nun remak’i dir. Orjinel’den farklı olarak animasyonların kalitesi artırılmış olmak ile birlikte anime genel olarak daha çok modernleştirilmiştir. Aşk, macera ve savaş öğeleri olan bu güzel animeyi daha iyi görseller ve animasyonlar ile aktaran Uchuu Senkan Yamato 2199 bir çok anime severin kalbinde yer edinmiştir. Günümüz de iki versiyonu da eski sayılabilecek bu animelerin iki versiyonunuda izlemenizi öneririz.

7.Ushio To Tora

Yılı: 2015

Bölüm Saysı: 26

Fantastik ve manvera animesi sevenlerin özellikle beyeneceği Ushio to Tora orjinalinde 1992 yapımı olup sadece 10 bölüm olmaktadır. 2015 remake’i ile mangasında olan olaylara daha fazla yer vermektedir. Retro tarzında anime sevenler için her iki versiyonunda mutlaka öneririz.

8.Cutie Honey

Yılı: 2018

Bölüm Sayısı: 12

1973 yılında mangası çıkan Cutie Honey’in yıllar içerisinde birçok kez anime adaptasyonu çıkarılmasına rağmen sadece birkaç bölüm ile sınırlı kalmış. Fakat 2018 yılınında Cutie Honey animesi son kez ve sadece birkaç bölüm ile kalmayarak remak ile aramıza geri döndü. Diğer birkaç bölümlük adaptasyonlarına göre 2018 versiyonunun çok daha iyi olmasından en büyük nedenlerinden biri ise mangasına bağlı kalması ile modernleştirilmiş göreselleri oldu. Günümüzde diğer adaptasyonları bulmak biraz zor olsada eğer magical girl animelerini seviyorsanız tavsiye ederiz.

9.Fruits Basket

Sezon Sayısı: 2

Yılları: 2019, 2020

Her Sezonun Bölüm Sayısı: 25, Devam Ediyor

200’li yıllarda en çok satan shoujo manga olarak bilinen Fruits Basket, ilk anime adaptasyonunu 2001 yılında yapılmıştır. Günümüze kadar klasik veya mutlaka izlenmesi gereken shoujo animeler arasında yer almakta. 2001 versiyonun en büyük eksikliklerinden birisi mangasının sadece küçük bir kısmını kapsamakta ve hikayenin tamamlanmamış olması. Fakat 2019’da ilk sezonu çıkan remake’i ile artık mangasının daha büyük bir bölümünü kapsamak ile birlikte yeni görseller bütün anime severlerin dikkatini çekti. Mangasını veya 2001 versiyonunu sevdiyseniz mutlaka remake’e de göz atmanızı tavsiye ederiz. Eğer daha önce hiç izlemediyseniz her iki anime adaptasyonunu tavsiye ederiz.

10.Full Metal Alchemist: Brotherhood

Yılı: 2009

Bölüm Sayısı: 64

Bütün anime severlerin en az bir kere izlediği herkesin kalbinde yer eden gelmiş geçmiş en iyi animelerden biri kabul edilen Full Metal Alchemist animesini 2009 yılındaki remake’i ile klasik herkesin mutlaka izlediği animeler arasında yerinin aldı. 2003 FMA, seri boyunca çok karanlık ve kasvetli bir tonu var, bu da shonen dünyasının tuhaflığı olarak öne çıkıyor. FMA Brotherhood’un trajik anları var, ancak aynı zamanda komedi, daha mutlu sonlar ve genel olarak daha az duygusal acı ile dengeleniyorlar. Kardeşliğin tonu aslında Naruto veya One Piece gibi shounen bir anime izliyormuşsunuz gibi geliyor. Üzücü kısımlar olacağını biliyorsunuz, ama sonunda her şey yoluna gireceğini de biliyoruz. FMA 2003, Berserk’i izlemeye Naruto veya One Piece’i izlemekten daha yakın. Eğer daha çok seinen tarzı animeleri tercih ediyorsanız tavsiye ederiz. Fakat FMA gibi gelmiş geçmiş en iyi animelerden biri olan bu animeyi herkese öneririz.

11.Hellsing Ultimate

Yılı:2006

Bölüm Sayısı: 10

İlk olarak 2002 yılında çıkan Hellsing animesi, 2006 yılında aldığı remake ile zamanında anime severlerin ilgisini çekmişti. 2002 versiyonun, mangası daha bitmeden çıktığı için yarım kalması ile birlikte mangaya da çok bağlı kalmamıştı fakat 2006 versiyonu ile hem mangaya bağlı kalınmıştır hemde bölümler tamamlanmış olduğu için daha zevkli bir hale gelmiş. Aynı zamanda animasyonların geliştirilmesi ile birlikte aksiyon sahneleri çok daha heyecanlı ve izlenebilir hale getirilmiştir. 2002 versiyonunda aynı zamanda konu çok genel alınıp önemli detaylara yer verilmemiş. 2006 versiyonunda bütün bu eksiklikler düzeltilince, Hellsing bütün senin veya gore severlerin sevdiği animeler arasında yerini almış oldu. Eğer daha önce izlemediyseniz tavsiye ederiz.

12.Hunter X Hunter

Yılı:2011

Bölüm Sayısı: 148

1999 yılında ilk seyircileri ile buluşan Hunter X Hunter’ ın animesi 2011 yılında remake ile Hunter X Hunter fanları ile tekrar buluştu. İlk izlediğiniz zaman 1999 versiyonu ile 2011 versiyonu arasında çok fark yok fakat dikkatlice izlediğiniz zaman arasındaki farkları görebilceksiziniz. İlk olarak 1999 versiyonunda, manga yeterince bağlı değil ve diğer shonen jump animelerine göre daha ciddi veya karanlık bir anime olduğunu görceksiniz. 1999 versiyonu daha çok yetişkin izleyicilere yönelikti. 2011 versiyonunda çizimlerin ve animasyonların geliştirilmesinin yanında daha çok küçük çocuklara yönelik yapılmış. 1999 versiyonuna göre daha çok shounen animesi gibi ilerlemekte. 2011 versiyonu mangaya bağlı kalmıştır. Eğer daha seinen’e yakın bir Hunter X Hunter izlemek isterseniz 1999 versiyonunu, eğer klasik shounen animesi tarzında bir Hunter X Hunter izlemek isterseniz 2011 versiyonunu öneririz.

Hızlıca Paylaş!