Kyokou Suiri

Sıcak Sıcak

Kyokou Suiri izle

Diğer Adları: In/Spectre, Invented inference, Stranger Case

Tür: Gizem, Komedi, Romantik, Fantastik, Ruhlar

Bölüm Sayısı: 12

Eser: Shirodaira Kyou (Hikaye), Katase Chashiba (Çizim)

Yönetmen: Gotou Keiji

Senaryo: Takagi Noboru

Karakter Tasarımı: Honda Takatoshi ve Katase Chashiba

Stüdyo: Brain’s Base

Seiyuular: Kitou Akari (Iwanaga Kotoko), Miyano Mamoru (Sakuragawa Kurou), Fukuen Misato (Yumihara Sakin), Uesaka Sumire (Nanase Karin)

Açılış Şarkısı: Mononoke in the Fiction (Uso to Chameleon)

Kapanış Şarkısı: LAST DANCE (Miyano Mamoru)

Kış sezonu animelerinden biri olan Kyokou Suiri’yi büyük bir beklentim olmasa da çizimlerinden ve youkaili konusundan ötürü izleme listeme almıştım. Serinin ilk bölüm itibariyle yavaş ama emin adımlarla giriş yaptığını söyleyebilirim.

Hikayemize Iwanaga Kotoko ve Sakuragawa Kuro isimli iki gencin bir hastane bahçesinde geçen ilginç sohbetleri ile başlıyoruz. Kotoko küçük kız görünümüne rağmen 17 yaşında bir lise öğrencisidir. Kuro ise 22 yaşında bir üniversite öğrencisi. Kotoko 2 yıl önce kendi deyimi ile hastanede Kuro’nun hayatını kurtarmıştır. Kuro başta bu hadiseyi hatırlamakta zorlansa da Kotoko ona en başından Kuro hakkında tüm bildiklerini anlatır. Öyle ki kızın Kuro’nun sevgilisinden ayrıldığından bile haberi vardır. Eh bu bilgiyi öğrenmede Kotoko’nun hastane çalışanlarıyla yaptığı dedikoduların da payı büyük diyebiliriz.

Kyokou Suiri izle

Öte yandan Kotoko daha ilk dakikalarda bu ”kurtarma” hadisesinden sonra Kuro’ya aşık olduğunu itiraf eder. Bu sahnelerde oldukça şaşırdığımı itiraf etmeliyim çünkü genelde bu tarz itirafları bölüm ortalarına doğru görmeye alışığım. :) Ancak bu ilginç aşk itirafı beni etkilediği kadar Kuro’yu etkilemez. Sohbet iyice derinleşmeye başlar ve konu Kuro ve kız arkadaşının neden ayrıldığına gelir. Ayrılıklarına bir ”kappa” sebep olmuştur. Evet yanlış duymadınız bir kappa! (Kappa nehir çocuğu anlamına gelir. Nehirlerde ve akarsularda yaşayan suyu seven insanımsı sürüngenlerdir.) Bu noktada seri izleyici ile dalga geçmeye mi çalışıyor diye kafanızda soru işaretleri beliriyor. Ancak ikilinin ayrılma sebebi daha karanlık. Bunu izlerken öğrenmenizi tavsiye ederim.

Kyokou Suiri izle

Bu sohbet esnasında kendisinden bahsetmesini sabırsızlıkla beklediğim Kotoko başlıyor hikayesini anlatmaya. Küçük bir kız iken bir yokai (ruh) tarafından kaçırılır. Ruhlar aleminde, Kotoko’ya ruh ve insan dünyası arasında iletişim kurması için güçlü bir aracı yani Bilgelik Tanrısı olması teklif edilir. Bu teklifi hızlı bir şekilde kabul eden Kotoko buna karşılık sağ gözü ve sol bacağını kaybeder. Yıllar geçer ve artık Kotoko bu iki dünya arasında bilhassa tehlikeli güçlere sahip yokailere karşı dikkatli olmak zorundadır.

Kyokou Suiri izle

Kuro başta Kotoko’nun anlattıklarına pek ihtimal vermez ve kız hakkında küçük çaplı bir araştırma yapar. Yine de çok bilgi edinemez. Araştırma sonrası Kotoko ile karşılaşan (Kotoko’nun Kuro’nun peşine düştüğünü söylesek daha yerinde olur sanırım :D) Kuro, Kotoko’nun Bilgelik Tanrısı olduğuna hala inanmamaktadır. Tam bu esnada bir yokai perişan bir halde Kotoko’dan yardım istemeye gelir. Zira kütüphanede insan ve ayakashi dünyası arasındaki sınır ihlal edilmiştir. Ah bu arada yardım isteyen yokainin Kuro’yu görünce oldukça korktuğunun altını çizelim. Tıpkı kappanın da Kuro’yu gördüğünde korktuğu gibi.

Kyokou Suiri izle

Kotoko’ya Kuro’nun kendisi hakkındaki şüphelerini ortadan kaldırmak için bir fırsat doğmuştur. Böylece ikili sınır hattını ihlal eden ayakashiyi haklamak için kütüphaneye giriş yapar. Ancak Kotoko ayakashiden daha korkutucu bir manzara ile karşılaşacaktır.

İlk bölümün en vurucu sahnesinin sonda yaşandığını söylesek yanlış olmaz. Ancak bunu sizinle paylaşmak yerine bölümü izlemenizi tavsiye ediyorum. Başta da dediğim gibi seri için büyük beklentilerim yok fakat yokai, ruhlar, fantastik ögeleri sevenler için ideal bir yapım.

Kyokou Suiri izle

Şu şirinliğe bakar mısınız?!

Öte yandan Kotoko’nun karakter tasarımını çok beğendim. Lolita fashion tarzı elbiseleri ve sevimli şapkasıyla tam bir şirinlik abidesi. Bu şirinliğine rağmen bilgece konuşmaları Bilgelik Tanrısı unvanını hak ettiğinin bir göstergesi. Ancak tüm bu bilgeliğine rağmen bu kadar zor bir görevi geçmişten bugüne başarıyla devam ettirebilmesi Kotoko hakkında daha çok şey öğrenme isteği uyandırdı bendenizde. Kuro’ya gelince… Kotoko gibi bir karakterin bu saftirikte ne bulduğunu hala anlamış değilim fakat bölüm sonundaki olaydan sonra bir takım karanlık gerçekler gün yüzüne çıkacak gibi. Özellikle Kuro açısından önem taşıyor bu gerçekler. Umarım ikilinin geçmişine dair izleyiciye daha çok bilgi verilir.

Az önce de dediğim gibi türü sevenler için ideal bir anime olabilir Kyokou Suiri. Ancak tavsiyem şu ki büyük beklentiler içine girip başlanılacak bir seri değil ne yazık ki… Sizin ilk bölüm hakkındaki izlenimleriniz neler?

Hızlıca Paylaş!