Isekai Türünde Anime Tavsiyeleri

10 Isekai Anime Önerisi

Isekai Japonca’da farklı dünya anlamına gelmektedir. Anime ve mangada ise karakterin farklı bir evrene geçişini anlatan türdür. Gelin hemen Isekai türünde anime tavsiyelerimize başlayalım. Ayrıca başlıklara tıklayarak ilgili animenin Myanimelist sayfasına gidebilirsiniz.

Tate no Yuusha no Nariagari

Tate no Yuusha no Nariagari, Isekai Türünde Anime Önerileri

Stüdyo: Kinema Citrus

Kaynak: Kısa Roman

Tür: Aksiyon, Macera, Dram, Fantastik

Konu: Iwatani Naofumi, kütüphanede kitaplara göz gezdirirken bir anda kendini başka bir dünyada bulur. Naofumi de dahil olmak üzere 4 kahraman çağırılmıştır bu evrene. Kılıç, mızrak, yay ve kalkan kahramanları. Sadece kalkana sahip olduğu için güçsüz görülen Naofumi ihanete uğrar. Bu ihanetin intikamını almaya çalışır.

Log Horizon

Log Horizon, Isekai Türünde Anime Önerileri

Stüdyo: Satelight

Kaynak: Roman

Tür: Aksiyon, Macera, Büyü, Fantastik, Oyun

Konu: Shiroe eski bir Elder Tales oyuncusudur. Bir gün Elder Tales’ın genişleme paketi çıkar ve 30 bin oyuncu oyunun içinde sıkışırlar. Bu 30 bin oyuncunun arasında Shiroe’da vardır. Elder Tales evreninde hayatta kalabilmek için eski ekibi Log Horizon’ı kurmaya çalışır.

Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo!

Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo! Isekai Türünde Anime Önerileri

Stüdyo: Studio Deen

Kaynak: Kısa Roman

Tür: Aksiyon, Macera, Büyü, Fantastik, Komedi, Parodi, Doğaüstü

Konu: Oyun satın almaktan dönerken acınası bir şekilde ölümle karşılaşan Kazuma Satou, bir anda Aqua adında güzel ama bir o kadar da çekilmez olan bir tanrıçanın yanında bulur. Satou’ya iki teklifte bulunulur: cennete gitmek veya reenkarne olmaya devam etmek. Satou’ya reenkarne olmayı seçer. Reenkarne olduğu gibi Şeytan Kralı yenme görevini alır fakat ondan önce Satou’ya yolculuğunda işine yarayabilecek bir ekipman seçilmesini istenir. Satou Aqua’yı seçer. Ama Satou çok büyük bir hata yapmıştır.

Tensei shitara Slime Datta Ken

Tensei shitara Slime Datta Ken, Isekai Anime Önerileri

Stüdyo: 8bit

Kaynak: Manga

Tür: Fantastik, Shounen

Konu: Otuz yedi yaşındaki Satoru Mikami, Tokyo’daki monoton yaşam tarzından kusursuz bir şekilde memnun olan tipik bir şirket çalışanıdır. Meslektaşı ile gündelik bir karşılaşmanın ortasında, rastgele bir saldırganın kurbanı olur ve bıçaklanır. Satoru bilincini yeniden kazandığında, tanıdık olmayan bir dünyada bir sümük sürüsü olarak reenkarne olduğunu keşfeder. Geçenle zamanla birlikte yeni temel beceriler kazanıyor, özellikle bir şeyi yutma ve görünüşünü ve yetenekleri taklit etme gücü.

Bakemono no Ko (Film)

Bakemono no Ko, Isekai Türünde Anime Önerileri

Stüdyo: Studio Chizu

Kaynak: Orijinal

Tür: Macera, Doğaüstü

Konu: Bakemono no Ko, bir oğlanın ve bir hayvanın hikayesidir: hem yalnız, hem inatçı, hem de güçlü. Dokuz yaşındaki Ren için işler daha da kötü olamazdı. Annesi trafik kazasında kaybetti, babası bulabileceği bir yerde değil. Çaresiz Ren kendi başına hayatta kalmak için Shibuya’nın ara sokaklarına kaçıyor. Ren geçit labirentinde kaybolup kendisini Shibuten adlı garip ülkede bulduğunda, kader bu inatçı ve sert iradeli ruhları bir araya getirir ve Kumatestu çocuğu “Kyuuta” olarak yeniden adlandırır. Kyuuta yeni evine adapte olurken kendisini iki dünya arasını parçalanmış olarak görür. Her birinin diğerine öğretebilecekleri çok şey vardır, ama bu ikisinin yaşadığı hiçbir şey kolay olmayacak.

Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri

Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri, Isekai Türünde Anime Önerileri

Stüdyo: A-1 Pictures

Kaynak: Kısa Roman

Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik, Askeri

Konu: JSDF memuru ve bir otaku olan Youji Itami, aniden büyük bir kapı şeklinde gizemli bir portal görünür. Bu kapıdan, ortaçağ zırhına bürünmüş doğaüstü yaratıklar ve savaşçılar ortaya çıkar, yollarındaki her şeyi öldürür ve yok eder. Hızlı hareketlerle Youji elinden geldiğince hayat kurtarırken, JSDF’nin geri kalanı da işgali durdurmaya yönelik çabalarını sürdürür.

Saldırıdan üç ay sonra Youji’ye, JSDF görev gücünün bir parçası olarak, şimdi “Özel Bölge” olarak adlandırılan, geçitlerin ötesindeki dünyaya gönderilecek olan özel bir keşif ekibine liderlik etme görevi verilir. Neyle uğraştıkları hakkında daha fazla bilgi edinmek ve egemen imparatorlukla barışçıl bağlar kurma umuduyla ve yerel halkla arkadaşlık kurmak için bu bilinmeyen dünyaya seyahat etmelidirler. Ancak başarısız olursa, kapının her iki tarafını da sarsacak yıkıcı bir savaşa katılmanın sonucuyla karşı karşıya kalırlar.

.Hack//Sign

.Hack//Sign, Isekai Türünde Anime Önerileri

Stüdyo: Bee Train

Kaynak: Orijinal

Tür: Macera, Oyun, Bilim Kurgu, Gizem, Büyü, Fantastik

Konu: 2005 yılında ‘Pluto Kiss’ virüsü nedeniyle, dünyadaki network sistemleri çökmüştür. 2007 yılında, Amerika’da “The World” adında bir MMORPG (Devasa Online Rol Yapma Oyunu) piyasa çıkar ve tüm dünyada popüler olur.

Bir gün “The World” adlı oyunun içinde uyanan Tsukasa için oyun artık gerçek olmuştur, sanki oradaymış gibi her şeyi hissedebiliyordur. Uyanmadan önceki hiç bir şeyi hatırlamayan Tsukasa’nın oyundan çıkma denemeleri de başarısız olur. Ne olduğunu anlamak için amaçsızca dolaşmaya başlar ancak bu birçok karmaşık olaya neden olur.

Tsukasa dünyayı keşfederken, kendisine tüm zararlardan korunma sözü veren bir “koruyucu” şeklini alan büyülü bir eşyaya rastlar. Kızıl Şövalyelerin lideri Subaru ve Tsukasa ile tanışan diğer birçok oyuncu ile birlikte, Tsukasa’nın neden çıkış yapamadığını araştırmaya başlar.

Knight’s & Magic

Knight’s & Magic, Isekai Türünde Anime Önerileri

Stüdyo: 8bit

Kaynak: Kısa Roman

Tür: Aksiyon, Fantezi, Okul, Meka

Konu: Bir araba kazasında hayatını kaybeden Tsubasa Kurata, Fütmevilla Krallığı’nda yeniden doğdu, Silhouette Knights adlı güçlü makinelerin, korkunç şeytani canavarlarla savaşmak için kullanıldığı bir ortaçağ dünyası.

Ernesti Echevarria adı altında soylu bir ailenin çocuğu olarak doğdu ve olağanüstü büyülü yeteneklerle donatıldı, Kraliyet Laihaila Akademisi’ne girdi. Bu sihir okulu, genç erkekleri ve kadınları Silhouette Knights’lara nasıl pilotluk edecekleri konusunda eğiterek, onları krallığı hem şeytani hem de insan tehditlerinden korumaya hazırlamaya çalışır. Ernesti (Tsubasa Kurata), Adeltrud ve Archid Olter adındaki ikizlerle, adı sanı duyulmamış yeni bir Silhouette Knight yapabilmek için bir araya gelir.

Hai To Gensou no Grimgar or Grimgar: Ashes and Illusions

Hai To Gensou no Grimgar or Grimgar: Ashes and Illusions, Isekai Türünde Anime Önerileri

Stüdyo: A-1 Pictures

Kaynak: Kısa Roman

Tür: Aksiyon, Macera, Dram, Fantezi

Konu: Puslu hatıralar ve isimlerinden başka hiçbir şeye sahip olmadıkları yabancı bir ülkeye atıldılar, sadece ruhlarının derinliklerinde çınlayan bu üç duyguyu hissedebiliyorlar. Korku, hayatta kalma, içgüdü. Hayatta kalabilmek için iş sahibi olmak zorundalar ve Grimgar adlı dünyada tek alabilecekleri iş, Reserve Ordusu’ndaki bir asker olmak ve yeni dünyalarındaki barışı tehdit eden her şeyi ortadan kaldırmak.

Hayatta kalabilmek için parti oluşturmakta gerekliydi. Manato, karizmatik bir lider ve rahip; Haruhiro, sinirli bir hırsız; Yume, neşeli bir avcı; Shihoru, utangaç bir büyücü; Bir tür savaşçı olan Mogzo ve Ranta, kabadayı bir kara şövalye.

Hataage! Kemono Michi

Hataage! Kemono Michi, Isekai Türünde Anime Önerileri

Stüdyo: ENGI

Kaynak: Manga

Tür: Komedi, Fantastik, Shounen

Konu: Profesyonel güreşçi ve bir hayvan sever olan Shibata Genzo aniden kendini başka bir dünyada bulur. Bir prenses tarafından karşılanan Shibata Genzo’dan bu dünyadaki şeytani canavarları yok etmesi için yardım isterler. Genzo bu yardım isteğini geri çevirir. Çağrıldığı dünyadan çıkamayacağını bildiği için huzurlu bir yaşam sürmeye çalışır ve canavarları eğittiği bir hayvan dükkanı açar.

Popüler olduğunu düşündüğüm için listede yer almayan animeler de mevcut. Bunlar Sword Art Online, Overlord, Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu ve No Game No Life. Eğer hala bu animeleri izlememişseniz öncelikle bunlara da bakabilirsiniz.

Isekai anime önerilerimizin sonuna geldik. Sizinde Isekai türünde önermek istediğiniz animeler var mı? Varsa lütfen bizimle paylaşın.

Korku ve Gerilim Türünde Anime Tavsiyeleri

Hızlıca Paylaş!