RDG: Red Data Girl

Anime Tanıtım

RDG: Red Data Girl

Tür: Fantastik, Romantik, Okul Hayatı, Shounen

Yayınlanma Tarihi: 2013

Bölüm Sayısı: 12

Yönetmen: Shinohara Toshiya (Kuroshitsuji)

Senaryo: Yokote Michiko (xxxHOLiC)

Firma/Stüdyo: P.A. Works

Başlıca Seiyuular: Hayami Saori (Suzuhara Izumiko), Uchiyama Kouki (Sagara Miyuki)

Mangaka: Ogiwara Noriko

Opening: Small worldrop – Annabel

Ending: Yokan – Masumi Itou

15 yaşında olan Suzuhara Izumiko, Kumano dağlarının derinliklerinde Tamakura Tapınağı’nda geleneksel yöntemlerle yetiştirilmiş sessiz sakin bir kızdır. Ailesi işi gereğince farklı şehirlerde olduğu için tapınakta büyükanne ve büyükbabasıyla liseye kadar yaşar. Izumiko’nun dokunduğu bütün elektronik aletleri enteresan bir şekilde bozma özelliği vardır. Bu yüzden ne cep telefonu ne de bilgisayar kullanabiliyordur. Dış dünyadan bir haber yaşayan Izumiko’nun koruması ve aynı zamanda dağ keşişi olan Sagara Yukimasa’nın tavsiyesiyle Kumano dışında, Tokyo’daki Houjou Lisesi’ne Yukimasa’nın oğlu Sagara Miyuki ile gitmesine karar verilir.

 

Dağların derinliklerinde büyütülen Izumiko Himegami tanrıçasının dünya üzerindeki son taşıyıcısıdır ve her daim korunması gerekmektedir. Yukimasa, Miyuki’ye Izumiko’yu koruma görevi verir. Normal bir okul gibi görünmesine rağmen Houjou Lisesi ruhsal güçleri bulunan öğrencileri kabul eden bir okuldur. Izumiko ve Miyuki yeni okullarında kendileri ve yetenekleri hakkında araştırma yaparken Himegami’yi korumaya çalışırlar.

blank

Mayura ve Izumiko

P.A. Works ender ve kaliteli anime çıkartmasıyla tanınan bir stüdyo özellikle son 4 yıldır kendi çizgisini de aştığını düşünüyorum. Geneli yalnızlığa meyilli bayan baş karakterler olsa da istisnalar yapılıyor. Kaliteli animasyonu, canlı renk tonlarının kullanımı, muhteşem arka plan çizimleri ve klasik P.A. Works çizgisindeki büyük gözlü bayan karakteriyle sevdim bu seriyi.

Romanı için karakter tasarımlarını yapan Mel Kishida bu sektörde bayan karakter tasarımları konusunda Tony Taka’dan sonra en beğendiğim çizerdir. Aynı kişi tarafından tasarlandığı için Red Data Girl animesinin karakterleri, Hanasaku Iroha ve Kamisama no Memochou karakterlerinin ikizi gibiler. JRPG fanları ise Atelier serilerinden Kishida Mel’in çizimlerini fark edebilirler.

blank

Himegami

Hikaye ise teknoloji çağında elektronik aletleri kullanamayan, sosyal hayatta çekingen ve ürkek olan kızımızın etrafında şekilleniyor. Ağlak, ürkek ve çekingen olan bayan karakterlerden pek hoşlanmasam da Izumiko kendi kişiliğinin farkında ve değişmek için gayret gösteriyor bunun en güzel örneğini ise daha ilk bölümde saçını kesmesiyle belli ediyor. Miyuki ise karizmatik, yakışıklı fakat soğuk tavırları olan bir genç. İkilinin uyumsuzluğu zaman zaman sinir bozucu olabiliyor bu yüzden ikiliyi romantik ilişkiden çok tanrıça ve koruması olarak değerlendiriyorum. Animasyonu haricinde bu animeyi cazip kılan en önemli özelliklerinden biri Japon Tanrıları, mitleri, onmyoujileriyle fantastik kültürü, gerçek mekan tasarımları ve tapınaklarıyla gerçekliği çok başarılı bir şekilde harmanlamış olmasıdır. Hikaye için orijinal diyemem sonuçta 8 milyon Tanrı’dan hikaye yap yap bitmez bu tarz örnekleri çok var. Bu örneklere güzel animasyonlu ve keyifli seyirliği olan bir anime katmak isterseniz RDG serisini öneririm.

blank

Miyuki ve Izumiko

Noriko Ogiwara tarafından kaleme alınan 6 kitaplık fantastik roman Red Data Girl, Kadokawa Shoten tarafından 2008 yılında piyasaya sürülmüştür. Mangası ise 2012 yılında çizimlerini Kotone Ranmaru üstlenerek Shounen Ace dergisinde başlamıştır fakat henüz manga olarak pek bir ilerleme gösterilmemiştir. Anime serisi daha çok roman uyarlaması olarak P.A Works stüdyosundan çıkmıştır.

Hızlıca Paylaş!