StarCraft II: Legacy of the Void İnceleme
PC İnceleme
StarCraft II: Legacy of the Void
Tür: Gerçek Zamanlı Strateji
Çıkış Tarihi: 10.11.2015
Yapımcı/Yayımcı: Blizzard Entertainment
Diğer Platformlar: MAC
Bir oyun düşünün, çıkışından yıllar sonra bile konuşulabilen, komple bir ülkenin bağımlısı olduğu, türü bahsedildiğinde sözü geçmeden durulmayan. Tek bir cevabımız var bunlar için: Starcraft. İlk oyun bundan tam 17 sene önce çıkmıştı ve 1998’in en çok satan PC oyunu olmuştu. 1998’den sonra çok bomba strateji oyunları da geldi elbette, hatta bazılarını sizler de çok iyi biliyorsunuz; Command & Conquer’lar, Age Of’lar vs… Ancak multiplayer’ı o kadar sağlamdı ki diğerleri unutulup gitse bile Starcraft yerini korudu. Birçok oyun sitesi tarafından strateji türünü tanımlayan oyun olarak betimlenen Starcraft’ın bu kadar başarılı olmasının sebebi ise Blizzard’ın detaya ve kaliteye verdiği önem olsa gerek.
Yıl 2010 olduğunda Blizzard gelecek olan devam oyununu üç pakete bölerek çıkartmaya karar verdi ve böylelikle ikinci oyun bizlerle buluştu Starcraft II: Wings of Liberty adı altında. Wings of Liberty ile Terran ırkı ile buluşup Jim Raynor ile hasret giderdik. Wings of Liberty yüzünden kaç kere gün doğumunu gördük hatırlamıyorum. Daha sonra 2013’te Heart of the Swarm ek paketi ile Zerg ırkını oynadık ve şimdi ise oyunu 3. ırkı olan Protoss’lar ile beraberiz Legacy of The Void’te. Ayrı bir paket olarak gelen Legacy of the Void, ana oyun olan Wings of Liberty’ye ihtiyaç duymuyor.
Ride of the Firstborns
Legacy of the Void’te yine klasik bir evreni tehdit eden ana kötüye karşı birleşme hikayesi anlatılsa da karakterler ve onların duruşu hikayeyi ilgiyle takip etmemizi sağlıyor. Açılış campaign’i olan 3 bölümlük Whispers of Oblivion’dan sonra açılan Legacy of the Void campaign’i Protoss lideri Hierarch Artanis üzerinden anlatılıyor. (Spoiler!) Brood War sonrası Zerglere bırakılan Protoss ırkının ana gezegeni Aiur’u almak için başlatılan savaş ile açılan oyun, protoss ırkını tehdit eden kötülüğün aslında bütün evreni tehdit ettiğini fark etmemizle hız kesmeden devam ediyor. 19 bölüm boyunca baltalar gömülüyor, evrenin ırkları omuz omuza vererek bu kötülüğe karşı savaşıyor. Daha sonrasında başlayan 3 bölümlük Into the Void campaign’i ile bütün serinin hikayesine bir nokta konuluyor (Spoiler sonu).
Oyun üs kurmaya dayalı gerçek zamanlı strateji oyunu da olsa senaryo kısmını oynarken zaman zaman üs kurmak yerine direk olarak karakterleri yönettiğimiz kısımlar da bulunuyor. Bazen de karakterlerle başlayıp sonrasında ölçeği büyüterek üs kontrolünü ele aldığımız kısımlar ile de oynanış zenginleştirilmiş. Ayrıca oyun boyunca bize destek olan Protoss gemisi Spear of Adun’u da, yönettiğimiz birimleri de kişiselleştirebiliyor olmamız da taktiksel açıdan çeşitlilik sağlıyor. Hikayedeki iniş ve çıkışlar sayesinde de oyunun senaryo kısmı bizleri sıkmadan uzunca bir süre vakit geçirmemizi sağlıyor. Eğer hikayeyi unuttuysanız, campaign ekranında The Story So Far seçeneği ile olayların özetini görebilirsiniz.
Oyununda bir de co-op oynayabileceğimiz bir kısım da var. İki oyuncunun kendi üslerini kurarak verilen görevleri yerine getirdiği bu oyun modunda başlangıçta seçtiğimiz karakterlemiz yeteneklerine göre bizlere yardımcı oluyorlar. Bu karakterler Raynor, Kerrigan, Artanis, Swann, Zagara ve Vorazun. Co-op görevleri yaptıkça bu karakterler seviye atlıyor ve yeni yetenekler sayesinde oyun sırasında daha farklı özelliklerle destek oluyorlar.
Multiplayer’a da yeni eklenen Anchon modu ile de iki oyuncu bir üssün kontrolünü ele alarak oynuyor. İlginç bir oyun modu ancak doğru iletişim kurmak şart.