Kiseijuu: Sei no Kakuritsu
Sıcak Sıcak
Kiseijuu: Sei no Kakuritsu
Tür: Aksiyon, Korku, Bilim-Kurgu, Psikolojik, Seinen
Yayımlanma Tarihi: 09.10.2014
Yönetmen: Shimizu Kenichi
Stüdyo: Madhouse
Müzik: Arai Ken
Başlıca Seiyuular: Nobunaga Shimazaki (Shinichi), Aya Hirano (Migi), Kana Hanazawa (Satomi Murano)
Açılış: Fear, and Loathing in Las Vegas – Let Me Hear
Kapanış: Miura Daichi – It’s the Right Time
Sıradan bir lise öğrencisi olan Shinichi’nin hayatı da sıradandır. Sabah kalkar, yemeğini yer, okuluna gider, geri eve gelir. Bu sıradanlık uzaydan gelen parazitler tarafından bozulur. İnsanların gözlerinden ve kulaklarından girerek beyinlerini ele geçirip onlara hakim olan bu parazitlerden birisi de Migi’dir. Migi’nin hedefinde Shinichi vardır, ancak ele geçirme işlemini Shinichi uyurken ve kulaklıkları takılıyken yapmaya çalıştığından başarısız olur. Son bir deneme ile hedefinin elinden girer ve sağ kolunu ele geçirir. Shinichi her ne kadar bunu engellemeye çalışsa da başarısız olur. Ertesi sabah kalktığında her şeyin bir rüya olduğunu düşünür, ancak sağ eliyle yaptığı istemsiz eylemler onu rahatsız etmeye yetmiştir. Küçük bir kızı arabanın altında kalmaktan sadece sağ eliyle kurtardığında ve orada gördüğü göz sayesinde bir şeylerin ters olduğunu nihayet anlamıştır. Her ne kadar araştırsa da başka kimsede böyle bir şeye rastlanmamıştır. Sağ elini ele geçiren parazit Migi’nin konuşması ile her şey açıklığa kavuşur. Artık Shinichi için stres dolu bir hayat başlamıştır. Bir yandan insanların Migi’yi öğrenmesine engel olmak zorundadır, diğer yandan da Migi ile beraber insan düşmanı diğer parazitlerle savaşmak zorundadır.
Son yıllarda alışık olmadığımız kadar ilginç ve sıra dışı bir konu ile çıkıyor karşımıza Kiseijuu. Uzaydan gelen yaratıklara ve insanların ele geçirilmesine her ne kadar alışık olsak ta bir yaratık ve insanın dostça beraber yaşaması gayet şaşırtıyor insanı. Serinin baş karakteri Shinichi her seride görülebilecek karakterlerden birisi. En azından şimdilik öyle. Şakacı arkadaş ve ara bulucu arkadaş tiplemeleri de her animede olduğu gibi Kiseijuu’da da var. Ama bizim asıl merak ettiklerimiz tabii ki uzaylı dostlarımız. Seri ilerledikçe Shinichi ve Migi’nin karakter gelişimlerini göreceğiz. Özellikle de Migi’nin nasıl bir gelişme göstereceğini merak etmiyor değilim.
Kiseijuu’nun yapımcılığını anime dünyasında Hellsing Ultimate, Hajime no Ippo, Claymore gibi eşsiz serileri bize sunan Madhouse üstleniyor. Her zamanki animasyon tarzını Kiseijuu’da da kullanmış ve gayet hoş olmuş. Fazla parlatılmamış renkler ve akıcı sayılabilecek hareketli sahneler serinin özüne tam uygun. Shinichi’nin çizimleri gayet güzel, ifadeleri yansıtma başarılı. Diğer bazı karakterlerin çizimlerinde yer yer orantısızlık olsa da göz zevkini bozacak kadar değil.
Kiseijuu’nun baş karakteri Shinichi’yi son dönemlerde görmeye başladığımız Nobunaga Shimazaki seslendiriyor ve Shinichi’nin karakterine tam uyan bir ses tonu var. Canı sıkıldığını, şaşırdığını ve korktuğunu gerçekten hissettiriyor. Anime dünyasına adımını atmış istisnasız herkesin bir süre sonra en azından ismini duyacağı Aya Hirano ise Migi’yi seslendiriyor ve oldukça başarılı. Başarılı diyorum çünkü o yaratığa ısınmanızı sağlıyor. Daha ne kadar başarılı olabilir bir seiyuu, siz karar verin ona da. :)
Serinin açılış parçası Let Me Hear, son zamanlarda oldukça popülerleşen ve eşsiz tarzlarıyla dikkat çeken Fear, and Loathing in Las Vegas grubuna ait. Sert vokallerle elektonik ögeleri birleştiren grup yine aynı tarzda bir parçayla karşımıza çıkıyor. Serinin müziklerini yapan Arai
Ken de başarılı bir iş çıkarmış. Tam insanı geren bir müzik çalarken bir bakıyorsunuz, slice of life türündeki animelerde çalan müzikler çıkıyor, ona alışayım derken epik bir müzik duyar oluyorsunuz, tam oldu derken kulaklarınızda dubstep yankılanıyor. Hepsini birlikte kullanarak fark yaratan bir OST albümü çıkarıyor ortaya.
Oradan buradan çıkan uzuvlar, şekilsiz tuhaf yaratıklar ve vıcık vıcık sesler sizi bağlamıyorsa eğer Kiseijuu’yu pas geçin. Daha birinci bölümden bu kadarını gördüysek eğer kalan 23 bölümde kim bilir daha ne yaratıklar, daha ne uzuvlar göreceğiz… Son olarak şunu belirmek istiyorum; serinin mangası Hitoshi Iwaaki tarafından yazılmış ve 1989-1995 yılları arası yayımlanmış olup 64 bölümden oluşmaktadır. Yani animenin yarım kalmayacağına kesin gözle bakabiliriz. Ayrıca 2014 ve 2015 yıllarında çıkarılması planlanan iki tane live-action filmi projesi vardır.