Garo: Honoo no Kokuin

Sıcak Sıcak

Garo: Honoo no Kokuin

Garo: Honoo no Kokuin

Tür: Aksiyon, Doğaüstü

Yayımlanma Tarihi: 04.10.2014

Yönetmen: Yuichiro Hayashi

Stüdyo: MAPPA

Başlıca Seiyuular: Daisuke Namikawa (Leon Lewis), Kenyuu Horiuchi (Herman Lewis), Katsuhito Nomura (Alfonso Saint-Variante)

Açılış: JAM Project – Honoo no Kokuin -Divine Flame-

Kapanış: Sayaka Sasaki – Chiastolite

 

Variante Krallığı’nda cadıların ve büyücülerin ülkeye zarar verdiğine ve kralı lanetlediklerine inanılır. Kral ne zaman bir hastalığa kapılsa bunun sebebi cadılara ve büyücülere bağlanır. Anna da bu cadılardan birisidir ve yakalanarak halkın ve kralın önünde yakılır. Ancak yanmadan önce bir çocuk dünyaya getirir. Halkın şaşkın bakışları arasında zırhlı bir şövalye gelip çocuğu kurtarır ve kayıplara karışır. Bu olaydan 17 yıl sonrasını konu alan Garo: Honoo no Kokuin, 17 yaşındaki Leon Lewis’in ‘Horror’ isimli yaratıklarla savaşını konu alıyor. Büyücüler ve cadılar, felaket mi getiriyorlardır, yoksa felaketi engellemeye mi çalışıyorlardır? Büyücü ve cadıları avlayarak sınırlarını bir hayli gelişmiş olan Variante krallığının üzerinde dolaşan kara bulutlar neye alamettir? Hepsinin cevabı Garoo: Honoo no Kokuin’de cevabını bulacak.

Garo: Honoo no Kokuin

Orta çağ atmosferi ile doğaüstü olaylar ve yaratıklar bir araya gelince çoğumuzun aklına ilk olarak Berserk gelir muhtemelen. Aynı temada birçok eser olsa da Berserk aralarından sivrilmiş ve zirveye oturmuştur. Garo: Honoo no Kokuin de aynı temayla yola çıkmış bir seri. Hikayesi sona erdiğinde ne kadar başarılı olup olamayacağını birlikte göreceğiz ancak ilk bölümden iyi bir başlangıç yapan seriler arasına giriyor Garo. Orta çağ teması atmosferle güzel harmanlanmış. Karakter tasarımları Naruto: Shippuuden animesindeki gibi, yani pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim ancak o zırh tasarımları, renklendirmeleri ve gölgelendirmeleri takdire şayan. Savaş animasyonları muazzam olmasa da vasatın bir hayli üstünde.

Garo Honoo no Kokuin

Şunu söylemekte de fayda var ki, Garo belli bir yaşın üzerine hitap ediyor. Berserk kadar olmasa da 17+ derecelendirmeye giren cinsellik sahneleri, her ne kadar sansürlense de kopan uzuvlar… Zaten dönemin atmosferini yansıtabilmek için bu tür sahneler gerekli. Burada önemli olan sansürün az kullanılması. Ne kadar çok sansür olursa gerçekçilik o kadar azalır. Garo’da da yer yer sansür uygulanıyor ancak 17+ olarak derecelendirildiği için o sansürler yerinde. Umarız gelecek bölümlerde çok fazla sansür kullanılmaz da daha gerçekçi bir Garo’dan keyif alırız.

Baş karakterimiz Leon’u Daisuke Namikawa seslendiriyor ki kendisini tanımayan, bilmeyen bir animesever yoktur muhtemelen. Animeyi izlemeden 17 yaşındaki bir karakteri Daisuke Namikawa’nın seslendirmesinin uygun olmayacağını düşünüyordum, ancak izledikten sonra Namikawa’nın profesyonelliğine bir kez daha şahit oldum. Ses tonunu katılaştırarak ve sertleştirerek Leon’a en uygun sesi ortaya çıkarmış adeta.

Garo

Anime parçaları bestelemek için kurulan grup JAM Project, Garo’nun açılışında bize eşlik ediyor. Fazla yorum yapmayacağım, gayet uygun. Ancak açılış animasyonlarında çok basite kaçılmış. Yani birden fazla bölümde kullanılacak olan açılış için daha iyi bir şeyler ortaya çıkarılabilirdi. Kapanışı ise son dönemin parlayan sanatçılarından Sayaka Sasaki seslendiriyor. Şarkı çok güzel ancak kapanış animasyonunda da pek uğraşılmamış.

Araştırdığım kadarıyla bir manga veya light novel uyarlaması değil Garo. Darker Than Black gibi orijinal bir anime uyarlaması ancak onun kadar başarılı olup olamayacağını şimdilik bilemiyoruz tabii. Bölüm sayısı henüz belli olmasa da gidişata göre en az 25 bölüm çıkacak gibi görünüyor. Eğer 12 bölüm civarı olacaksa hikayede birçok boşluk ve çelişki olacağı da aşikar.

blank

Hızlıca Paylaş!