Kimi to Boku

Anime Tanıtım

Kimi to Boku

Tür: Komedi, Dram, Okul, Hayattan Kesitler, Shounen, Romantizm

Yayınlanma Tarihi: 1. sezon 2011, 2. sezon 2012

Bölüm Sayısı: 13 (1. sezon) + 13 (2. sezon)

Yönetmen: Kanbe Mamoru (Elfen Lied, Kikoushi Enma, Denpa Teki na Kanojo)

Senaryo: Yoshida Reiko (Scrapped Princess, D.Gray-man, Romeo x Juliet, Bakuman,

Firma/Stüdyo: J.C.Staff

Başlıca Seiyuular:
(Kimura Ryouhei) Asaba Yuuki
(Uchiyama Kouki) Asaba Yuuta
(Toyonaga Toshiyuki) Matsuoka Shun
(Irino Miyu) Tachibana Chizuru
(Ono Yuuki) Tsukahara Kaname

Manga: Kimi to Boku (Aylık / 2005 – )      Mangaka: Hotta Kiichi

Opening: Bye Bye – 7 (1. sezon), Zutto – Tomohisa Sakou (2. sezon)

Ending: Nakimushi – Miku Sawai (1. sezon), Kimi to Boku no Banka – Yuu Sakai (2. sezon)

Yakışıklı ama vurdumduymaz ikizler Yuuki ve Yuuta, nazik çoğu zaman kıza benzetilen Shun, duygularını belli etmeyen sınıf temsilcisi Kaname ile başlayan ve sonradan aralarına katılan hiperaktif yarı japon olan Chizuru arasında geçen günlük yaşamlarını, okul hayatını, duygularını, ergenlik iniş-çıkışlarını anlatan soft bir animedir. İkizler, Shun ve Kaname ana okulundan beri hiç ayrılmadan liseye kadar gelebilmiş çocukluk arkadaşlarıdır ve kendileri de neden hala arkadaş olduklarına bir anlam veremezler. Chizuru ise okullarına yeni transfer olmuş neşeli bir karakterdir ve o da bu dört çocukluk arkadaşının aralarına kaynaşır. Hayatlarının 17. baharında bu beş liseli gencin hikayesine konuk oluyoruz.

Animasyonundan pek hoşnut kalmasam da serinin renklendirmesi ve özellikle de müzikleri şahane. Genellikle eğlenceli ilerleyen fakat duygusal anlardaki müzik seçimleriyle kişiyi altüst edebilecek bir seri olduğunu düşünüyorum. Karakterlerin günlük yaşamları, birbirleriyle ve okulda tanıştığı kişilerle olan ilişkileri ağırlıklı olarak anlatılmakta zaten serinin türü hayattan kesitler olduğu için farklı bir beklentimizde olmamalı. Kolay izlenimli, kafa yormayan aksine sakinlik, durgunluk veren bir seri. Kimi to Boku da dikkatimi çeken iki noktan biri bölüm içlerinde kullanılan şarkıların (insert song) mükemmelliği ve orjinal esprilerinin olmasıdır.
Özellikle en dramatik sahnelerde çalan Tomorrow (Aoi Shouta) şarkısı olmasaydı belki de bu kadar canlı kalmayacaktı hafızamda. 2. sezon da ilkinin kaldığı yerden devam ederek gidişatı hiç bozmuyor.

Özetle; Kimi to Boku‘dan aksiyon beklemeyin kendi halinde sakin sakin ilerleyen bir seri bu tarz severlerin beğeneceği türden bir yapım.

Benim gibi soundtrack meraklıları için anime içinde geçen müzikleri “Kimi to Boku Original Soundtrack vol.1” albümünden bulabilirsiniz.

 

Hızlıca Paylaş!