Witch Hunter Robin
Anime Tanıtım
Witch Hunter Robin
Tür: Aksiyon, Gizem, Dram, Polisiye, Büyü, Doğaüstü
Yayınlanma Tarihi: 02.07.2002
Bölüm Sayısı: 26
Yönetmen: Murase Shuukou
Senaryo: Yoshinaga Aya
Orijinal Plan: Murase Shuukou, Yatate Hajime
Firma/Stüdyo: Sunrise
Başlıca Seiyuular: Sena Robin (Watanabe Akeno), Amon (Takewaka Takuma)
Açılış: Shell – Bana
Kapanış: Half Pain – Bana
Avın avcı, avcının av olduğu karmaşık, entrikanın dibine vuran ve gizem türünün hakkını tam anlamıyla veren bir seri Witch Hunter Robin.
Orta Çağ’dan beri süregelen cadı avları günümüzde kilisenin de desteği ile Solomon (Merkez) adlı bir organizasyon çatısı altında devam eder. Hikaye Solomon’un alt kollarından biri olan STN-J’de geçer. STN-J, cadı avlarının devam ettiği Japonya bölümüdür. Kuruluşun içinde barındırdığı avcılar hem craft (efsunlu) hem de insanlardan oluşmaktadır. Craftlar cadı geni taşıyan fakat güçlerini kontrollü bir şekilde kullanan avcılardır. STN avcıları “Orbo” adı verilen bir iksir ile cadıların güçlerinden korunabiliyorlardır. Cadılardan biraz bahsetmek gerekirse; her insan genlerinde bir gün cadıya dönüşme olasılığı taşımaktadır, bu olasılığı yüksek olan kişilere “Tohum” adı verilir. Tohum olan her cadı adayı STN’nin gizli takibi altındadır. Eğer cadı güçleri uyanırsa avcılar tarafından ortadan kaldırılır.
Robin, Katolik kilisesi tarafından İtalya’da büyütülüp, kilisenin gözetimi altında eğitilen bir craft kullanıcısıdır. STN-J’de ölen bir avcının yerine geçmek için Japonya’ya gönderilir. 15 yaşında -söylemese hayatta anlaşılmaz-, sessiz ve melankolik ana karakterimizin yeteneği ateşi istediği gibi kullanabilmesidir. Robin görünürde STN-J avcısı olarak çalışsa da arka planda Solomon tarafından gizli bir görev için gönderilmiştir. Örgütte Amon ile partner olarak cadı avlarını sürdürürler.
İlk bölümler Robin’in ısınma turları, karakterleri tanıyalım, olaylara dahil olalım niyetiyle av-avcı kovalamasını ön plana çıkararak devam ediyor ve yaklaşık 10 bölüm sonrasında esas hikaye işlenmeye başlıyor. Çoğu zaman durağan, davetiyeli aksiyonu ve karanlık temasıyla sıkıcı olarak görülebilir fakat bu gizem türündeki birçok yapımın ortak özelliğidir. Witch Hunter Robin serisinin en çarpıcı özelliği şüphesiz ki içerdiği entrikalar. Bir yerden sonra kim düşman kim dost, av ve avcının yer değiştirmesi gibi konuları başarılı bir şekilde işliyor. Yan karakterlerin hikayeleri olaya dahil edilmiyor fakat her bir karakter için iki farklı yüz hazırlanmış. Kimse göründüğü kadar sıradan değil hatta bunu kanıtlamak için örgütteki en zayıf halka olan karaktere şok edici bir arka plan hazırlanmış. 26 bölümlük bir seri olduğundan yan karakterleri eleyerek Robin’e yüklenilmiş. Seri boyunca Robin’in bitmek bilmez hüzünü karakteri pek sevilesi yapmasa da bu tarz bir seri için biçilmiş kaftan. Robin karakterinin zayıf noktasını Amon örtüyor. Amon, animelerin karizmatik ve soğuk görünümlü klasik erkek karakterlerinden. Robin ile ilişkileri tamamen profesyonel olsa da yer yer izleyici bir romantizm beklentisi içerisine giriyor.
2002 çıkışlı olan Witch Hunter Robin mangası bulunmayan, orijinal bir yapımdır. Yönetmenliğini Ergo Proxy’den tanıdığımız Murase Shuukou üstlenmiştir. Durağan yapısı ve ağır atmosferi ile kısmen Ergo Proxy’i anımsatan yanları var. Kaliteli karakter dizaynları ve düzgün cgi kullanımı ile başarılı bir animasyon sağlanmıştır. Hikaye işlenişi bakımından merak uyandırıcı, ağır tempolu ve kafa yorucudur. Tatmin edici bir sonu olduğunu söyleyemem son bölüm itibari ile merak edilen sorular cevaplansa da yerini yeni sorulara bırakıyor.
Müziklere gelirsek o başlı başına bir eser niteliğinde. Şahane açlış ve kapanış şarkıları bulundurmakla birlikte bir o kadar şahane de OST albümü var. Açılış ve kapanış şarkıları haricinde seri içerisindeki müzikleri Iwasaki Taku (Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan, Kuroshitsuji) yapmıştır. Serinin melankolik havasında birazda Iwasaki Taku’nun parmağı var diyebiliriz. Müziklerin de eşliği ile Witch Hunter Robin keyifli bir izlenim sunan seriler arasında yerini alıyor.